Szprot podwędzany w sosie pomidorowym
Konserwa rybna sterylizowana. Składniki:
Szprot podwędzany bez głowy (55% ryby przed sterylizacją), obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27IIId, sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): koncentrat pomidorowy, woda, cukier, olej rzepakowy, sól, ocet spirytusowy, substancje zagęszczające: koncentrat białka sojowego, przyprawy, cebula suszona Może zawierać śladowe ilości zboża zawierające gluten , seler, gorczycę, białka mleka.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 620kJ/148kcal, tłuszcz ogółem 7,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8g, węglowodany ogółem 5,2g, w tym cukry 3,7g, białko 14,6g, sól 1,10g. Wszystkie wartości odżywcze odpowiadają średnim wartościom.