menu
/
Wczytuję

Śledź w sosie pomidorowym

Konserwa rybna sterylizowana. Składniki:

Śledź bez głowy i ogona (55% ryby przed sterylizacją), obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27IIId, sos pomidorowy (45% przed sterylizacją): koncentrat pomidorowy, woda, cukier, olej rzepakowy, sól, ocet spirytusowy, substancje zagęszczające: koncentrat białka sojowego, przyprawy, cebula suszona. Może zawierać śladowe ilości zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, białka mleka.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 590kJ/140kcal, tłuszcz ogółem 3,77g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g, węglowodany ogółem16,5g, w tym cukry 16,4g, białko 10g, sól 1,71g.
Wszystkie wartości odżywcze odpowiadają średnim wartościom. 


Logo Juor - Producent konserw rybnych