Szprot podwędzany w sosie pomidorowym
Składniki: szprot bez głowy podwędzany (60%), Sos pomidorowy: koncentrat pomidorowy, woda, cukier, olej roślinny, sól, ocet spirytusowy, substancje zagęszczające: koncentrat białka sojowego, przyprawy, cebula suszona. Może zawierać gluten, seler, gorczycę, białka mleka. Przechowywać w temp. Od +4oC do +25oC przy wilgotności względnej do 80%. Najlepiej spożyć przed końcem: data, nr partii na spodzie lub wieczku opakowania. Wartość odżywcza w 100g produktu – wartość energetyczna 620 kJ/ 148 kcal, tłuszcz 7,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8g, węglowodany 5,2g, w tym cukry 3,7g, białko 14,6g, sól 1,10g.
Konserwa rybna sterylizowana.
Tradycyjnie wędzony.
Masa ryb po odsączeniu/ 96g
Masa netto/ 160g